_MG_9418.jpg _MG_9427.jpg _MG_9432.jpg _MG_9410_2.jpg _MG_9409_flip.jpg
HOME  |  CONTACT

examenafname

Locatie

Alle theorie-examens die door Exapol worden afgenomen, vinden plaats op de Test Centers van Lamark (zie algemeen). 

Klik hier voor de Test Centers van Lamark.

 

Toezicht

In overleg met de toetslocatie / Test Center worden gediplomeerde / gecertificeerde examensurveillanten aangewezen om de toelating (ID-controle) en het toezicht uit te voeren.

 

Toetsvormen

Afhankelijk van de soort opleiding en de wensen van de opdrachtgever hanteert Exapol verschillende toetsvormen. Bij theoretische examens wordt getoetst met behulp van de computer. Uitgangspunt bij de samenstelling van een examen is om de kennis en vaardigheden die als exameneisen zijn geformuleerd zo veel mogelijk gerelateerd aan de werkpraktijk te doen uitvoeren. In sommige gevallen betekent dat naast een meer kennis en begrip gerelateerd examendeel de examenkandidaat ook een casus, uit zijn werksituatie, moet oplossen.  

Het kennis en begrip deel kan bestaan uit gesloten vragen: meerkeuzen, waarbij één of meerdere keuzen goed kunnen zijn; vragen waarbij de kandidaat een woord of getal moet invullen; sleepvragen waarbij de kandidaat een woord of voorwerp naar een bepaalde plek moet slepen; ook kan eerst een filmpje worden getoond waarna de kandidaat het juiste antwoord uit een aantal mogelijkheden moet kiezen.

Bij een casus of praktijkprobleem, ontleend aan de beroepspraktijk, moet de kandidaat, naar aanleiding van het gepresenteerde probleem, een aantal vragen uitwerken. In sommige gevallen is het toegestaan dat de kandidaat, om zoveel mogelijk de eigen werksituatie na te bootsen, ook gebruik mag maken van open bronnen.

Bij vaardigheids- of praktijkexamens moet de kandidaat demonstreren, in woord, schrift en psychomotorisch, dat hij de vereiste vaardigheden in voldoende mate beheerst. Afhankelijk van het soort examen kan dit worden afgenomen met behulp van een daartoe geschoolde acteur.   

Indien een kandidaat een beperking heeft waarvoor een wettelijke regeling bestaat, wordt deze regeling vanzelfsprekend toegepast.

| | sitemap